Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2012 Yılı Faaliyet Programı’nda yer alan 3. Kademe Yarışmaları 29.04.2012 Pazar Günü Afyonkarahisar ili Sinanpaşa ilçesinde yapıldı.

Sinanpaşa da ilk defa düzenlenen yarışmalara çeşitli illerden 10 yaşından 60 yaşına kadar 962 yarışçının katıldığı yarışmada ufak çaplı yaralanmalar yaşandı. Harita yardımıyla yön bulmayı içeren ve yarışmacıların zamana karşı mücadele verdikleri bir spor dalı olan Oryantiring, son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu, 3. Kademe Yarışmalarının Afyonkarahisar’da yapılmasını kararlaştırmasıyla, ilimizde ilk kez düzenlenen Oryantiring Yarışmalarının ilk gün müsabakaları Afyonkarahisar Merkez’de, ikinci gün müsabakaları ise Sinanpaşa İlçesi’nde gerçekleşti. Sinanpaşa ilçesi Yörükmezarı Köyündeki Piknik alanı olan Çataloluk mevkiinde yarışmacılar kendilerine verilen hedeflere haritalar yardımıyla en kısa sürede ulaşmaya çalıştılar. Müsabakaların ödül töreni Sinanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Yarışmanın Sinanpaşa İlçesi’nde yapılan Pazar günkü etabında Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa SOLAK adına yarışmaya katılan sporculara başarılar dileyen pankart açıldı. Yarışmada Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu’ndan 24 öğrenci gönüllü olarak görev aldı.

Ödül törenine Sinanpaşa Kaymakam vekili Ali Muhiddin Varol, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, Sinanpaşa Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gürbüz Ocak, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, Daire Müdürleri, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda yarışmacının yanı sıra Sinanpaşalılarkatıldı.Dereceye girenlere ödülleri Sinanpaşa Kaymakam vekili Ali Muhiddin Varol, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, , Sinanpaşa Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gürbüz Ocak, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, Daire Müdürleri ve Belde Belediye Başkanları ve federasyon yetkilileri tarafından verildi.

29 Nisan 2012, Pazar 76 kez görüntülendi