AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SİNANPAŞA MESLEK YÜKSEKOKULUNA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM BİNASI TAHSİS EDİLDİ


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Eğitim-Öğretim Binası Tahsis Töreni ve Pilav Günü", 13 Mayıs 2011 Cuma günü Sinanpaşa Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi. 

Sinanpaşa Belediyesi İl Özel İdaresi tarafından 25 yıllığına AKÜ Sinanpaşa Meslek Yüksekokuluna tahsis edilen yeni eğitim-öğretim binasının devir törenine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Ocak ve ilçe protokol üyelerinin yanı sıra iş adamları ile çok sayıda Sinanpaşalı katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmalarını yapan Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Ocak, "Sincanlı Meslek Yüksekokulu olarak kurulan Meslek Yüksekokulumuzun ismi, 13 Haziran 2006 tarihinde Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiş ve 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alarak, eğitime başlamıştır. İl Özel İdaresi tarafından 25 yıllığına Üniversitemize devredilen tarihi taş bina, bugün tahsisi yapılacak olan 2 no'lu yeni eğitim binası, kantin ve okul bahçesinden oluşmaktadır. Tahsisi yapılacak eğitim-öğretim binası 8 derslik, 3 bilgisayar laboratuvarı ve öğretim elemanı odalarından oluşmaktadır. Yüksekokulumuzda Muhasebe ve Vergi, Yönetim ve Organizasyon, Bilgisayar ve Teknolojileri olmak üzere üç bölüm ve 210 öğrenci bulunmaktadır. Yeni bölüm açma çalışmalarımız devam etmektedir. Bu törenin düzenlenmesine katkıda bulunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mustafa Solak olmak üzere Sinanpaşa Kaymakamı Sayın Ali Güldoğan'a, İlçe Belediye Başkanı Nuri Köse ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse yaptığı konuşmada, "Eğitimi seven biri olarak ilçemizdeki en büyük eksikliklerden birisini de bir meslek yüksekokulu olduğunu daha önceden tespit etmiştik. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir'in destekleri Mehmet Hancıoğlu'nun gayretleriyle ilçemize bir meslek yüksekokulu kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Okulumuzun ekonomik açıdan katkısının yanı sıra ilçemizin sosyal gelişmişlik düzeyi ve gençlerimizin eğitime özendirmesi hususundaki katkısına inandığımız için okulumuzu kurulmasında elimizden gelen bütün gayreti gösterdik ve bunu başardık. Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum ve yeni binamızın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 

Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan konuşmasında, "Şüphesiz ki aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın, ekonomik refahın üniversitelerle çok yakından bir ilişkisi vardır. Bu noktadan hareketle, bu hedefe yürümemiz açısından fiziki ve bilimsel temelli yatırımların yapılması bir zarurettir. Şunu ifade etmek istiyorum ki, devlet-vatandaş işbirliğinin güzel bir örneği ilçemizde gerçekleştirilmiş ve başarıya ulaştırılmıştır. Başta üniversiteler olmak üzere tüm eğitim kurumlarının şüphesiz tek hedefi vardır ki, o da bilim üretmek, insan yetiştirmektir. Ülkemizin, sanayicimizin, iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün temin edilmesinde meslek yüksekokullarımız büyük bir öneme sahiptir. İlçemizde de bu bilinçle, rektörlüğümüzün, kaymakamlığımızın, belediye başkanlığımızın ve ilçemizin hayırsever vatandaşlarının katkılarıyla Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu ilçemize kazandırılmıştır. Emeği geçen tüm kurum ve şahıslara teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bundan sonraki eğitim yaşamlarında Okulumuzun yeni binasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öğrencilerimize eğitim ve iş yaşamlarında başarılar diliyorum" dedi. 

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı da konuşmasında, "İlk defa 2006 yılında Sinanpaşa Meslek Yüksekokulunun açılışına gelmiştim ve ikinci kez yine güzel bir sebeple burada bulunuyoruz. Sinanpaşa Belediyesi Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan eğitim binasının 25 yıllığına Üniversitemize devredilmesinden dolayı Üniversitemiz adına memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Bu, üniversite-vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birisidir. Üniversite olarak, bundan sonra oluşturulacak yeni bölümlerde yine aynı ilginin devam etmesini ümit ediyoruz. Katkısı olan ve emeği geçen herkese özellikle de Sinanpaşa halkına ve eğitim gönüllülerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, "Daha önce de hayırlı bir iş için yine aynı salonda bir araya gelmiştik. O zaman da yine hayırsever insanlarımız, Sinanpaşa'daki hemen hemen bütün bakıma ihtiyacı olan okulları bakımdan geçirmişler ve bu okulları neredeyse kolej seviyesine çıkarmışlardı. Yine bugün benzeri eğitime yönelik devlet-vatandaş işbirliğinin bir örneği olmak üzere meslek yüksekokulumuza yapılan yardımların ve meslek yüksekokulumuzun seviyesinin yükseltilmesi ilişkin çabasının bir tezahürü olarak burada bulunuyoruz. Yapılabilecek yardımın en iyisi, en mükemmeli ve en makbulü, insana yapılan yardımdır. Kainat, evren, tabiattaki düzen, denge, her şey insanın rahatı, mutluluğu ve saadeti içindir. Ancak kaynaklarımızın maalesef yine insan eliyle aşırı sömürülmesi, ekolojik dengenin anormal derecede bozulmasıyla bugün birçok sorunla yüz yüze gelmekteyiz. Bunların hepsinin temelinde o toplumun eğitim seviyesi yatıyor. Bir memleketin ileri düzeye gitmesi, yaşanabilir bir seviyeye gelmesi, insanlarına mutluluk ve refah vermesi, doğrudan doğruya seviyesiyle ilgilidir. Aslında eğitime yapılan her yatırım azdır. Eğer memleket olarak kısa sürede gelişmek, kalkınmak, insan haklarına, çevre haklarına ve hayvan haklarına saygılı bir sistem oluşturmak istiyorsak, eğitim sistemini modernize etmek, eğitime yatırım yapmak ve eğitimin kalitesini yükseltmek zorundayız" diye konuştu. 

Vali Balkanlıoğlu konuşmasında Kaymakamlık yaptığı dönemde Erzincan'ın Refahiye ilçesinde büyük bir çabayla meslek yüksekokulu açtırdığını ifade ederek, "Refahiye, 5-6 bin nüfuslu bir ilçeydi. Refahiye'de meslek yüksekokulu açıldığında, Çorum'un yaklaşık 40 bin nüfuslu Sungurlu ilçesinde meslek yüksekokulu yoktu ve oraya 10 sene sonra meslek yüksekokulu kuruldu. Demek ki, bir şeyleri elde etmek için çabalamak lazım. Yöre halkının da biraz çaba göstermesi gerekir. Her şeyi devletten beklediğimiz zaman, çok beklemek gerekiyor. Bu noktada değerli iş adamlarımızı tebrik ediyorum" dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse tarafından Sinanpaşa Meslek Yüksekokulunun yeni eğitim binasının yapımında emeği geçenlere birer plaket takdim edildi. Tören, AKÜ Halk Dansları Topluluğu tarafından sergilenen halk oyunları gösterisinin ardından protokol üyelerinin yeni eğitim binasını gezmesi ve yemek ikramıyla sona erdi.

13 Mayıs 2011, Cuma 84 kez görüntülendi